Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Erős immunrendszer, stabil immunfunkciók
  2024-03-08 21:25:30, péntek
 
  Erős immunrendszer, stabil immunfunkciók : ezt tudják a probiotikumok, a citrusfélék és a fehérjék

Az immunrendszer egy kényes rendszer, amelyen sok minden áll vagy bukik. Ha az immunrendszerünk gépezetébe bekerül egy porszem, akkor nagyon sok erőfeszítésünkbe kerül, hogy rendbe tegyük, hiszen mi magunknak kell megtenni olyan dolgokat, amelyek elősegítik, hogy a szervezetünk védelmi vonala ismét jól és megfelelően működjön. Mutatjuk is, hogy mi mindent tehetünk meg az immunrendszerünk egészsége érdekében, és milyen táplálékok segítenek, hogy az immunfunkcióink is jól működjenek.

Az immunrendszer egészségének fenntartása érdekében kulcsfontosságú az alvásunk mennyisége és minősége. Ebben sokat segít, ha alvás előtt rendelkezünk olyan alvási rutinnal, amelyhez minden egyes nap tartjuk magunkat.

Az immunrendszert csakis úgy erősíthetjük meg, ha aktívak maradunk, ameddig csak tudunk, azaz rendszeresen mozgunk, tornázunk, sportolunk. Az aktív életmód ugyanis fokozza a fehérvérsejtek termelődését, amelyeknek kulcsszerepük van a kórokozókkal szembeni védelemben.

A rendszeres kézmosás is hozzátartozik az immunvédelemhez, főleg miután hazatértünk, még akkor is, ha tömegközlekedési eszközzel utaztunk vagy ha boltban vásároltunk. Az is elemi, hogy felhagyjunk a dohányzással, ugyanis a cigarettafüst hatással van az immunrendszerre - gyengíti azt -, és hajlamossá tesz a fertőzésekre és a betegségekre.

Léteznek olyan táplálékok, amelyek sokat tehetnek annak érdekében, hogy az immunrendszerünk mindig erős és fitt maradjon. Ebbe a csoportba tartoznak a citrusfélék, ugyanis tele vannak C-vitaminnal. Ez a vitamin nemcsak az immunrendszert erősíti, de segíti a fehérvérsejt-termelést is.

Az immunerősítő táplálékok skáláját színesíti a béta-karotin, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Ez a vitamin pedig egy olyan antioxidáns, amely nemcsak a szem és a bőr egészségét segít fenntartani, de az immunfunkciók erősítésében is nagy támaszunk lehet.

A sovány fehérjeforrások szintén nélkülözhetetlen tápanyagok a szervezet számára, hiszen ha nem fogyasztunk elegendő fehérjében gazdag táplálékot, akkor nem termelődik elegendő fehérvérsejt sem, így az immunrendszer védtelen lesz a bennünket támadó kórokozókkal szemben.

A probiotikumokban gazdag táplálékokról se feledkezzünk meg, hiszen ezek tartják fenn a bélrendszer egészségét. Ha a bélrendszerünkkel nincsenek gondok, akkor az immunrendszerünkkel sem lesznek problémák. Fogyasszunk natúr joghurtot, kefirt, erjesztett táplálékokat, hogy a bélflóránk egyensúlya és ezzel az immunrendszerünk egészsége is helyreálljon.

A narancsot nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk. Ehetjük önmagában, készíthetünk belőle turmixitalt, salátát és még mézes szirupot is. Mutatjuk is a receptet!

Narancsos szirup hozzávalói:
2 nagyobb narancs,
2 nagyobb citrom,
egy nagyobb darab gyömbér,
méz,
6 fahéjrúd.

Elkészítése:
Készítsük elő a citrusos gyümölcsöket, hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel azokat. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. Vegyünk elő egy steril befőttesüveget, és először tegyünk bele egy kevés mézet. Tegyünk az üvegbe egy fahéjrudat, erre pedig a narancsdarabkákat. Majd következzen ismét a méz, a fahéjrúd, illetve a citromdarabkák. Folytassuk a sort, míg van minden hozzávalóból. hagyjuk érni 2 hétig, majd szedegessük ki belőle a citrusos gyümölcsöket, amelyeket felhasználhatunk tea készítésekor. De benne is hagyhatjuk az üvegben. betegségmegelőzésre 1-2 teáskanálnyit, betegség idején 3 teáskanállal fogyasszunk el ebből a szirupból.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: felhasználhatunk, immunrendszerünk, erőfeszítésünkbe, felhasználhatjuk, tömegközlekedési, probiotikumokban, nélkülözhetetlen, fehérjeforrások, immunvédelemhez, immunrendszerre, immunfunkcióink, kulcsfontosságú, immunrendszert, fehérvérsejtek, befőttesüveget, citromdarabkák, immunfunkciók, cigarettafüst, sokféleképpen, probiotikumok, táplálékokról, immunrendszer, hozzátartozik, kulcsszerepük, teáskanálnyit, rendszeresen, fertőzésekre, szervezetben, táplálékokat, immunerősítő, készíthetünk, helyreálljon, rendelkezünk, egészségének, erősíthetjük, betegségekre, kényes rendszer, immunrendszerünk gépezetébe, szervezetünk védelmi, immunrendszerünk egészsége, immunrendszer egészségének, alvásunk mennyisége, immunrendszert csakis, aktív életmód, fehérvérsejtek termelődését, kórokozókkal szembeni, rendszeres kézmosás, cigarettafüst hatással, immunrendszerre –, immunrendszerünk mindig, csoportba tartoznak, vitamin nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alvó cicák  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Facebookon kaptam  Erdőn  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Elköszönt  Makszim Gorkij gondolata  Esti kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyon különös  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Soha ne kedvezz...  Popper Péter szavai  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Alázat  Rátalálsz  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Egy bizonyos határt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Elköszönt  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Rátalálsz  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Leonardo da Vinci gondolata  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png nő  Adakozás  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Nagyon különös  A sors  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Sose bánj semmit  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata 
Bejegyzés Címkék
kényes rendszer, immunrendszerünk gépezetébe, szervezetünk védelmi, immunrendszerünk egészsége, immunrendszer egészségének, alvásunk mennyisége, immunrendszert csakis, aktív életmód, fehérvérsejtek termelődését, kórokozókkal szembeni, rendszeres kézmosás, cigarettafüst hatással, immunrendszerre &#8211, immunrendszerünk mindig, csoportba tartoznak, vitamin nemcsak, immunrendszert erősíti, immunerősítő táplálékok, vitamin pedig, olyan antioxidáns, immunfunkciók erősítésében, sovány fehérjeforrások, szervezet számára, immunrendszer védtelen, bennünket támadó, probiotikumokban gazdag, bélrendszer egészségét, bélrendszerünkkel nincsenek, bélflóránk egyensúlya, narancsot nagyon, nagyobb darab, citrusos gyümölcsöket, steril befőttesüveget, kevés mézet, felhasználhatunk, immunrendszerünk, erőfeszítésünkbe, felhasználhatjuk, tömegközlekedési, probiotikumokban, nélkülözhetetlen, fehérjeforrások, immunvédelemhez, immunrendszerre, immunfunkcióink, kulcsfontosságú, immunrendszert, fehérvérsejtek, befőttesüveget, citromdarabkák, immunfunkciók, cigarettafüst, sokféleképpen, probiotikumok, táplálékokról, immunrendszer, hozzátartozik, kulcsszerepük, teáskanálnyit, rendszeresen, fertőzésekre, szervezetben, táplálékokat, immunerősítő, készíthetünk, helyreálljon, rendelkezünk, egészségének, erősíthetjük, betegségekre, szervezetünk, hozzávalóból, erősítésében, gyümölcsöket, fehérvérsejt, termelődését, készítésekor, kórokozókkal, dohányzással, feledkezzünk, teáskanállal, citrusfélék, hazatértünk, bélrendszer, szeleteljük, vásároltunk, fenntartása, következzen, fogyasszunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.